Безплатна доставка до офис на Speedy / Econt. Застраховка на всяка поръчка.
Phone:
0877 13 11 66
Безплатна доставка:
до офис на Speedy / Econt

Видове парфюмерия

Eau De Parfum (EDP) – Буквално това значи „вода от парфюм”. Концентрацията му варира между 8-15%. Неговият аромат е по-лек от този на чистия парфюм. Цената му е сравнително по-ниска. Трайността на аромата е задоволителна – от 3 до 5 часа. Подходящ е за мъже и жени, които ежедневно употребяват парфюм. Някои марки обозначават EDP като millesime. Такъв вид парфюми създават Chanel, Valentino, Karl Lagerfeld, Narcisco Rodriguez, Givenchy и други.

Eau De Toilette (EDT) – Това е тоалетната вода. Тя има по-деликатен и лек аромат, а концентрацията е 4-8%. Както цената, така и трайността е по-ниска – от 2 до 4 часа. Този вид парфюми също са подходящи за ежедневно използване.

Perfume (Le Parfum/Extrait/ Pure Perfume)  – Парфюмите са лидери що се отнася до силата на техния аромат, защото концентрацията на етерични масла в тях е 15-30%. Те трябва да се нанасят в малки количества, но това няма да окаже влияние върху трайността им. Обикновено ароматът се усеща в продължение на около 6 часа. При наличието на суха кожа, разбира се, трае по-малко време. Екстрактите, които се използват за парфюмите са скъпи и редки. Истински парфюми може да откриете в предложенията на Chanel, Dior, Givenchy, Valentino, Guerlain, Caron и други. Напоследък тенденциите са някои специални издания да се наричат Sublime или Absolu, което означава, че съставките са по-качествени, а не по-висока концентрация.

Parfum De Toilette – Сравнително рядко се използва тази група парфюми. Тя представлява нещо средно между чист парфюм и EDP.

For Men Eau De Toilette (EDT) – Тази група е с най-висока концентрация на етерични масла, предназначени за мъже, а и трайността е най-голяма – до 5 часа.
Тези парфюми са по-известни като „одеколони”, чиято концентрация на етерични масла е между 3 и 5%. Ароматът им продължава до 2 часа.

Eau Fraiche (Mist/Splash) – Тези аромати са с най-ниска концентрация на етерични масла – едва 2-3%. Основната им съставка е вода и обикновено не съдържат алкохол. Трайността им е около 2 часа.